Välkommen till Sjundbys egen webbplats. Sjundby gård är en kulturhistoriskt värdefull gårdsmiljö i Sjundeå i västra Nyland. Du kan läsa om gårdens historia under fliken Sjundby gård. Webbplatsen upprätthålls av Sjundby traditionsförening.

Föreningens verksamhet och projekt stävar till att samla information, historia och historier om Sjundby samt om personer med anknytning till gården och byn.

Sjöfart på Sjundby har varit temat för verksamheten under det senaste året. År 2020 deltog vi i firandet av Sjundeås 560-års jubileum genom att medverka i den Medeltida marknaden 8.8 med personligheter som Karin Månsdotter, Sigrid Vasa, fiskarfrun, Karubybondfrun, festfixaren och Helene Schjerfbeck. Vår traditionella vinterfest ordnades 25.1.2020 på Sjundby. Temat var medlet av 1700-talet då Otto Mauritz Krebs styrde på Sjundby med sin fru Helena Adlercreutz.


Kolla våra videon om Charlotta Lönnqvist här och om hennes far fanjunkaren Jonas Lönnqvist. I arkivet finns också material om bl. a Dora Jung och Irene Wikstrand som anknyter till vårt linprojekt och om fiskodling på Sjundby

Om du är intresserad av att diskutera  gårdens historia kan du gå med i vår Facebook grupp "Sjundby traditionsförening". Vi accepterar alla som kan motivera sin anknytning till Sjundby.